7 Mart 2013 Perşembe

İZMİR KÖFTE


İZMİR KÖFTE
İzmir'in en sevilen yemeklerinden lezzet bombardımanı İzmir Köfte..:)


                    MALZEMELER
  • 500 Gram  Kıyma
  • 3 Adet Domates
  • 4 Adet Patates
  • 3 Çorba kaşığı Margarin
  • 3 Dilim Ekmek İçi
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yeteri kadar Karabiber
  • Yeteri kadar Tuz 
  YAPILIŞI
  • 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun.
  •  Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin
  • .Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.
  • Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.
  • Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.
  • Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın
  • .Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün.
  •  Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.
  • Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder