İZMİR KÖFTE
İzmir'in en sevilen yemeklerinden lezzet bombardımanı İzmir Köfte..:)
MALZEMELER
- 500 Gram Kıyma
- 3 Adet Domates
- 4 Adet Patates
- 3 Çorba kaşığı Margarin
- 3 Dilim Ekmek İçi
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Tuz
YAPILIŞI
- 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun.
- Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin
- .Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.
- Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.
- Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.
- Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın
- .Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün.
- Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.
- Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder