26 Şubat 2013 Salı

TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ

                                 
                                                        BÖRÜLCE YİYELİM.




    MALZEMELER

  • 1 kg taze börülce
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon   
    
    YAPILIŞI


Börülceleri yıkayıp temizleyin ve bütün olarak bırakın. Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.  Börülceleri de ekleyip birlikte 5-10 dakika, tencereyi sallayarak sote edin. Şekeri, tuzu ve  suyu ekledikten sonra 25-30 dakika orta ateşte pişirin.Sonra süzgüde süzün,tabağa boşalttıktan sonra zeytinyağı ve limon suyu sıkın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. 


    AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder