1 Mart 2013 Cuma

EGE USULÜ TARHANA ÇORBASI..

                                       
                       

 TARHANA ÇORBASI
                                                Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan tarhana çorbası..

             MALZEMELER
 * 1 Çorba Kaşığı Margarin
 * 1 Çorba Kaşığı Salça 
 * 1 Su Bardağı Tarhana
 * 1 Çay Kaşığı Nane 
 * Tuz
 * 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

              YAPILIŞI 
 * 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 
 * 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
 * 5 su bardağı suyu ilave edin.
 * Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın. 
 * Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
 * 15-20 dakika pişirin.(Devamlı karıştırın ki top top olmasın)
 * 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.
   
     AFİYET OLSUN ..YİNGARİ..





1 yorum:

  1. çok leziz görünüyor.mmmm...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil