BOYOZ
İzmir in kahvaltılarının olmazsa olmazı,tabi ki Boyoz...
BOYOZUN
TARİFİ [4 Kişilik]
HAZIRLAMA
SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
Kabaklı İç Malzeme:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
- 1 su bardağı mısırözü yağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabaklı İç Malzeme:
- 2 kabak
- 1 patlıcan
- 1 soğan
- 1 domates
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 2 patates
- 2 yumurta
- 1.5 kahve fincanı tulum peyniri
- 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvı yağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın
* Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
* Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN...YİNGARİ...
Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın. Sebzeleri rendeleyin. Tavada sıvı yağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin
Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Yumurta, tulum ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın
* Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun. Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin. Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin.
* Hamur topağını yağdan alıp elle, katmer hamuru inceliğinde yuvarlak açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelmek üzere katlayın. Hamurların yarısını kabaklı, yarısını da patatesli iç malzemeyle hazırlayıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN...YİNGARİ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder