5 Mart 2013 Salı

FIRINDA LEVREK...

FIRINDA LEVREK
Ege'nin olmazsa olmaz lezzeti levrek balığı...

Malzemeler;
  • 3 adet levrek
  • 2 adet büyük soğan 
  • 2 adet büyük patates 
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber


Hazırlanışı;
  • Balıklarımızı zaten balıkçı hazırlıyor,balıklarımızı yıkıyoruz.
  • Soğanı ve patatesi yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.Fırın tepsimizin altına diziyoruz.
  • Sonra balıklarımızı yerleştiriyoruz,
  • Balıkların üzerine soğan dilimleri koyuyoruz.
  • Tepsimize zeytinyağını gezdiriyoruz.
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber de döküyoruz.Harmanlıyoruz,
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
                                         Afiyet olsun.Yingari..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder