4 Mart 2013 Pazartesi

TURP OTU SALATASI


TURP OTU SALATASI
Ege Bölgesinin vazgeçilmez salatalarından bir  lezzet..


                                      MALZEMELER
  • 1 demet turp otu
  • 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (kaynama suyu için)


                                      YAPILIŞI
  • Turp otunu temizleyip iyice yıkayınız ve irice doğrayınız.
  • Bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz atınız.
  • Su kaynayınca turp otlarını ilave ediniz.
  • Geniş bir kaba soğuk su doldurunuz.
  • Kaynayan turp otları yumuşayınca delikli kepçe ile soğuk suyun içine alınız.
  • Turp otlarını delikli kepçe ile soğuk sudan süzdürerek çıkartınız.
  • Bir kasenin içine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve tuz koyarak çırpma teli ile karıştırınız.(Sosu için)
  • Turp otlarını salata tabağının içine alınız.
  • Hazırladığınız sosu yaprakların üzerine dökerek servis ediniz.

                              AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder