TURP OTU SALATASI
Ege Bölgesinin vazgeçilmez salatalarından bir lezzet..
MALZEMELER
- 1 demet turp otu
- 3-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz (kaynama suyu için)
- Turp otunu temizleyip iyice yıkayınız ve irice doğrayınız.
- Bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz atınız.
- Su kaynayınca turp otlarını ilave ediniz.
- Geniş bir kaba soğuk su doldurunuz.
- Kaynayan turp otları yumuşayınca delikli kepçe ile soğuk suyun içine alınız.
- Turp otlarını delikli kepçe ile soğuk sudan süzdürerek çıkartınız.
- Bir kasenin içine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve tuz koyarak çırpma teli ile karıştırınız.(Sosu için)
- Turp otlarını salata tabağının içine alınız.
- Hazırladığınız sosu yaprakların üzerine dökerek servis ediniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder