KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV..
Malzemeler
*2 su bardağı baldo pirinç
*1 su bardağından biraz az şehriye
*1 kahve fincanı kuş üzümü
*4 su bardağı su(Et suyu kullansanız daha lezzetli olur.)
Yapılışı
Pirinç suyu berraklaşana kadar iyice yıkanır.
Tereyağda şehriyeleri renk değitirene kadar kavuruyoruz.
Üzerine yarım saat önceden ıslatılan kuş üzümleri ve pirinç ekleniyor.Pirinçlerin uçları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Üzerine 1e 2 ölçü kullanarak su ilave edebilirsiniz.
Suyunu ilave ettikten sonra bir kez karıştırın
8-10 dk kaynamaya bırakın.Kaşığı batırıp hafifçe itin suyunu çekmiş ise olmuş demektir.
Üzerine kağıt havlu koyup 10-15 dk dinlendirin
Şehriyeli, kuş üzümlü, pilav servise hazır...:)
AFİYET OLSUN..YİNGARİ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder