SAKIZ MUHALLEBİLİ KUP TARİFİ
Malzemeler:
- 1 poşet Sakızlı Muhallebi
- 750 ml (3,5 su bardağı) süt
- 25 g margarin
- 2 adet muz
- 4-5 yemek kaşığı böğürtlen reçeli
Hazırlanışı:
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı
kısıp margarini ekleyin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın,
oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. Muzların kabuklarını soyup
dilimleyin. Reçeli ve muz dilimlerini yağsız bir tavaya alın. Orta ateşte
karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servisten önce
sakızlı muhallebiyi buzdolabından çıkartın, bir çırpma kabına alın ve mikser
ile 5 dakika çırpın. Aralara böğürtlen reçelli muz dilimleri koyarak kuplara
paylaştırın ve servis yapın.
Püf noktası:
Böğürtlen
reçeli yerine taze böğürtlen veya ahududu kullanabilirsiniz: 1 su bardağı
böğürtlen veya ahududuyu 3 yemek kaşığı toz şeker ile 2-3 dakika kaynatın, muz
dilimlerini ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Afiyet Olsun..Yingari..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder