21 Mart 2013 Perşembe

SAKIZ MUHALLEBİLİ KUP TARİFİ

SAKIZ MUHALLEBİLİ KUP TARİFİ


Malzemeler:
  • 1 poşet  Sakızlı Muhallebi
  • 750 ml (3,5 su bardağı) süt
  • 25 g margarin
  • 2 adet muz
  • 4-5 yemek kaşığı böğürtlen reçeli


Hazırlanışı:


Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ekleyin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. Muzların kabuklarını soyup dilimleyin. Reçeli ve muz dilimlerini yağsız bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servisten önce sakızlı muhallebiyi buzdolabından çıkartın, bir çırpma kabına alın ve mikser ile 5 dakika çırpın. Aralara böğürtlen reçelli muz dilimleri koyarak kuplara paylaştırın ve servis yapın.

Püf noktası:
 Böğürtlen reçeli yerine taze böğürtlen veya ahududu kullanabilirsiniz: 1 su bardağı böğürtlen veya ahududuyu 3 yemek kaşığı toz şeker ile 2-3 dakika kaynatın, muz dilimlerini ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

       Afiyet Olsun..Yingari..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder