13 Mart 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


                                                     ZEYTİNYAĞLI  ENGİNAR


     
               Malzemeler

  1.  3-4 adet enginar
  2.  1 adet patates
  3.  1 adet havuç
  4.  2-3 kaşık bezelye
  5.  ½ çay bardağı zeytinyağı
  6.  1 limon suyu
  7.   Tuz
  8.   Şeker
  9.   Su


Hazırlanışı:
  1.      Öncelikle  soyulmamış enginar almışsanız, onu soymaya başlayın.
  2.    Soyulan enginarları kararmaması için hemen limonlu suyun içerisine koyun.
  3.    Tamamı bitince enginarları bir tencereye alın yanına küp doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edip üzerine zeytin yağını, tuzunu, şekerini ve enginarların üzerinde kalacak kadar kaynamış suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  4.    Son olarak konserve bezelyeleri de ilave edip  pişirin.
  5.    Enginarlar ve sebzeler pişince servis yapılacak kabın içerisine önce enginarları alın sonra pişmiş sebzeleri eşit bir şekilde enginarların içerisine yerleştirin.
  6.    Üzerlerini dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip soğuyunca servis yapın

              AFİYET OLSUN..YİNGARİ..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder