ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler
- 3-4 adet enginar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2-3 kaşık bezelye
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz
- Şeker
- Su
Hazırlanışı:
- Öncelikle soyulmamış enginar almışsanız, onu soymaya başlayın.
- Soyulan enginarları kararmaması için hemen limonlu suyun içerisine koyun.
- Tamamı bitince enginarları bir tencereye alın yanına küp doğranmış havuçları ve patatesleri ilave edip üzerine zeytin yağını, tuzunu, şekerini ve enginarların üzerinde kalacak kadar kaynamış suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Son olarak konserve bezelyeleri de ilave edip pişirin.
- Enginarlar ve sebzeler pişince servis yapılacak kabın içerisine önce enginarları alın sonra pişmiş sebzeleri eşit bir şekilde enginarların içerisine yerleştirin.
- Üzerlerini dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip soğuyunca servis yapın
AFİYET OLSUN..YİNGARİ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder